Насловна Вијести Код Србице нападнут Србин Милан Ковачевић

Код Србице нападнут Србин Милан Ковачевић

167
0

Младића Милана Ковачевића из српског села Бање код Србице данас је физички напао локални Албанац, који га је ударио у главу, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Ковачевић је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживио озбиљну трауму и стрес.

„Милан Ковачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу“, нагласили су из Канцеларије.

У саопштењу је наведено да ово није први пут да је овај Србин на мети локалних Албанаца, јер му је недавно запаљена колиба, нелегално му сијеку шуму, а често је мета и вербалних провокација.

„Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Косова и Метохије, а косовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке“, указано је из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да свака Куртијева акција према Србима има свој одговор и шире посљедице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успјевају да спријече, на крају прелама преко леђа српског народа, упозорено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрипадници РОСУ у стању приправности – распоређени ка српским срединама
Сљедећи текстГрађани на референдуму одлучују о промјени Устава – до 14 часова изашло 14,99 одсто уписаних бирача