Насловна Uncategorized Лепа Брена планира градити скијалиште и хотел на Требевићу

Лепа Брена планира градити скијалиште и хотел на Требевићу

313
0

Једна од најпопуларнијих пјевачица с простора бивше државе, Фахрета Живојиновић, пуно познатија као Лепа Брена, како пише Кли.ба, планира градити скијалиште и хотел на Требевићу изнад Сарајева.

Лепа Брена би са супругом Слободаном Бобом Живојиновићем до краја сијечња требала доћи на договор с надлежнима у Опћини Источни Стари Град с обзиром на то да је овај инфраструктурни пројект планиран на ширем подручју Бруса.

Начелник Источног Старог Града Бојо Гашановић је за Кли.ба потврдио да је усвојен Регулацијски план који предвиђа изградњу двије скијашке стазе с три зоне. О инвеститору, за сада, није желио говорити.

Скијашка стаза би требала ићи од репетитора до Бруса, а поред ње ће бити изграђени хотел, угоститељски објекти и веллнесс центар.

Скијалиште би требало имати двије стазе дужине од 700 метара с једним ски-лифтом, а инфраструктурни пројект је планиран у склопу Парка природе Требевић.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је за Кли.ба да ће подржати такав пројект ако дође до реализације те да би то било врло значајно за развој туризма на овом подручју.

ИЗВОРДневник.ба
Претходни текстЋосић : Идемо ка модерној медијској кући
Сљедећи текстФоча: Сутра прво пливање за Часни крст на Ћехотини, а друго на Бистрици