Насловна Вијести Источно Сарајево Магла на подручју Источног Сарајева смањује видљивост

Магла на подручју Источног Сарајева смањује видљивост

72
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, а додатан опрез при вожњи, због магле, потребан је на подручју Приједора, Добоја и Источног Сарајева, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Опрез је потребан и на дионицама које воде кроз усјеке и поред камених косина гдје су могући одрони.

Из АМС-а напомињу да је због празника забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана је на снази до поноћи, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ.

На путевима на којима се изводи санација, саобраћај регулише привремена сигнализација и на тим дионицама актуелне су измјене у одвијању саобраћаја.

Радови се изводе на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Kозарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Kотор Варош-Ободник и у тунелу Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан, Тедин Хан-Теслић, Тедин Хан-Kриж на граници са ФБиХ, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ и Језеро-Шипово. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Због деминирања долази до привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој /Пољице/-Добој /Орлине/, у мјесту Трбук, град Добој.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Kладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Kомадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Kлокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС напомињу да је гранични прелаз Kозарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.

ИЗВОРАМС РС, фото РТВИС
Претходни текстОбјављен трејлер за посљедњу сезону серије „Peaky Blinders“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ већем дијелу земље сунчано