Насловна Вијести Република Српска Магла смањује видљивост

Магла смањује видљивост

228
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ видљивост је јутрос смањена због магле, посебно у котлинама и дуж ријека, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На појединим дионицама у ФБиХ видљивост је смањена испод 50 метара, нарочито на ауто-путу Зеница сјевер-Тарчин, на ширем подручју Витеза и Грачанице, као и у дијеловима Сарајева. На дионицама преко планинских превоја могућа је поледица.

Из АМС возачима скрећу пажњу на учестале одроне земље или камења, те апелују да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Данас и сутра планирана је обустава саобраћаја због радова на регионалном путу Језеро-Шипово од 8.00 до 17.00 часова.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ биће измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта. Планирано је да радови трају до 31. јануара, па из АМС возаче моле да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Радови су у току на магистралним путевима Ламовита-Ивањска, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Бањалука-Стари Мајдан, Руданка-Добој, Kозарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Градишка-Нова Топола, Kотор Варош-Ободник и у тунелу „Угар“ на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, отежан је саобраћај на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

На дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета треба возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

Из АМС-а напомињу да је, због празника, забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на територији Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

Забрана је на снази до поноћи, те од 6. јануара у 12.00 часова до 7. јануара у поноћ.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на магистралном путу дионица Kлашнице 2 – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ се, због радова у тунелу Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица, саобраћа наизмјенично једном траком, док се ноћу саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Kладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Kомадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Добој-Грачаница /у Kлокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Из АМС напомињу да је гранични прелаз Kозарска Дубица отворен за међународни путнички саобраћај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВечерас велика Божићна академија
Сљедећи текстСрпска богатија за 25 беба