Насловна Вијести Источно Сарајево Матичној библиотеци у 2021. години на поклон 4.900 књига

Матичној библиотеци у 2021. години на поклон 4.900 књига

87
0

Матична библиотека Источно Сарајево у прошлој години од 101 донатора на поклон је добила 4.900 књига, од чега је у књижном фонду задржано 1.676, а другим библиотекама поклоњено 2.590.

Из Матичне библиотеке наводе да су у 2021. години највише књига поклонили Народној библиотеци „Невенка Станисављевић“ у Костајници, Народној библиотеци Источни Стари Град, библиотеци Студентског дома Фоча и библиотекама Казнено-поправног завода „Кула“ и затвора у Војковићима, у Источној Илиџи.

У претходној години поклонилу су књиге и за двије библиотеке на отвореном, и то мала библиотека испред Средњошколског центра „28. јуни“ у Источном Новом Сарајеву и Кафе „Јесењин“.

– Свим донаторима захваљујемо што су имали слуха и разумијевања и поклоном помогли рад Матичне библиотеке у претходној години. Све књиге које Библиотека није задржала за себе поклонили смо библиотекама којима је то било неопходно, а тако ћемо радити и убудуће. Свима који су даровали бар једну публикацију и дали допринос бржем попуњавању и богаћењу књижног фонда Матичне библиотеке, а тиме и другим библиотекама најљепше захваљујемо – поручили су из ове установе.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДавид Дракул овогодишњи побједник у пливању за Часни крст на Ћехотини
Сљедећи текстСиниша Говедарица први допливао до Часног крста на Бистрици у Миљевини