Насловна Вијести Република Српска Милановић против санкција Додику, Изетбеговић купује вријеме

Милановић против санкција Додику, Изетбеговић купује вријеме

171
0

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да је „српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, хрватски саговорник“ и да му „не треба уводити санкције“, док челник највеће бошњачке странке Бакир Изетбеговић „купује вријеме“ како би се избори у БиХ могли одржати по старом изборном систему који дискриминише Хрвате.

„Додик није етнонационалиста, није шовинист, не шири етничку мржњу“, рекао је Милановић новинарима у Загребу. Милановић је истакао да је против евентуалних европских санкција које би биле попут оних које су Додику увели Американци. „Ако неко из Хрватске буде гласао за те санкције, он је за мене издајник. Онда ћу ја представљати Хрватску у Европском савјету“, рекао је он.

Милановић је челника бошњачке Странке демократске акције /СДА/ Бакира Изетбеговића прозвао „крадљивцем времена“ који долази на дијалог са хрватским представницима, али потом не испуњава договорено.

„Вријеме протиче, избори долазе и одржаће се по правилима која су потпуно неодржива. Хрвате ће покрасти, у случају да не дође до измјене изборног система који би спријечио да бошњачки бирачи поновно бирају хрватске представнике у највиша тијела сусједне земље“, упозорио је хрватски предсједник.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстРогатица: Јавни позив за додјелу једнократне новчане помоћи за стимулисање наталитета за 2022. годину
Сљедећи текстСоколац: Одиграна представа ,,Јазавац пред судом“ (ВИДЕО)