Насловна Вијести Милићи: Вишковић учесник традиционалне хајке на вука

Милићи: Вишковић учесник традиционалне хајке на вука

27
0
Удружење ловаца „Kомић“ из Милића је хајком на вука, данас и званично отворило овогодишњу ловну сезону у којој учествује више од 100 ловаца.
Премијер Републике Српске Радован Вишковић је на почетку акције у својству предсједника Удружења „Kомић“ поздравио ловце пред полазак у хајку.
Вишковић је рекао Срни да се хајка на вука у Милићима организује прве недјеље у марту и да је већ постала традиционална.
„Нисмо у позицији да бирамо временске услове. Данас је тежак дан, са доста магле и падавина, због чега ћемо скратити првобитно замишљени лов, на просторе гдје је раније лоциран вук који чини штету“, рекао је Вишковић.
Он је истакао да ће Ловачко удружење „Kомић“, до краја априла организовати мање хајке, покушавајући да што више вукова неутралишу са овог терена. Вишковић је рекао да је данас у лову на вука, осим милићких, доста ловаца из Србије, као и из Подриња и Семберије, те са Романије, који су драги пријатељи од давнина.
„Мислим да ћемо имати успјешан лов“, рекао је Вишковић, који је ловцима пожелио добар поглед.
Он је ловце позвао на традиционално дружење након лова код ловачке куће у селу Врточе.
Главни лововођа у Удружењу „Kомић“ Синиша Алаксић, рекао је Срни да се данас окупило више од 100 ловаца у жељи да улове вука и можда донесу трофеј.
„Вријеме је лоше. Трудићемо се да лов буде успјешан, организоваћемо се у двије групе, а ловићемо у рејону Црвене стијене – Вишњица“, изјавио је Алексић.
Бобан Димитрић из овог удружења, који се бави ловом од 2000. године, каже да се нада да ће улова бити и данас, очекујући да одстријеле бар једног вука.
„Било је улова добрих на разним локацијама. Радујем се данашњем дружењу упркос лошим временским условима и вјерујем да ћемо успјешно завршити хајку“, изјавио је Срни Димитрић, који је прије четири године одстрјелио два вука.
Бранислав Танасијевић, члан Ловачких удружења „Чауш“ из Братунца и „Јавор“ из Сребренице, који је 20 година ловац, Срни је изјавио да га ни снијег, ни киша не могу омести у лову и добром дружењу.
„Ово је једина хајка у регији Бирач, на чему смо захвални домаћинима што је прерасла у традицију. Увјерен сам да ћемо уловити вука, јер је доста људи пријавило штету“, изјавио је Танасијевић.
ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстШековићи: Сјећање на оснивање Другог одреда Специјалне бригаде полиције МУП-а РС
Сљедећи текстOлуја у Сиднеју однијела 17 људских живота