Насловна Вијести Минск увео Србији санкције на прехрамбене производе

Минск увео Србији санкције на прехрамбене производе

190
0

Бјелорусија је увела ембарго на прехрамбене производе из Србије, коју је укључила у проширену листу земаља које подлијежу ембаргу, које је Минск увео као одговор на санкције Запада.

Мјере ће бити на снази шест мјесеци, а тичу се производа као што су месо, млијечни производи, воће, поврће и кухињска со, орашасти плодови, живе свиње…

Храна за бебе и прехрамбени суплементи ће и даље моћи несметано да стижу у Бјелорусију.

У случају даље негативне динамике односа, листа забрањених производа може се допунити, наводи се саопштењу.

Савјет министарства Бјелорусије одлучио је да на листу земаља против којих је од 1. јануара на снази ембарго за прехрамбене производе дода, осим Србије и Лихтенштајн.

Бјелорсука влада је саопштила да је донијела одлуку с циљем, како је навела, „да се осигура заштита националних интереса Бјелорусије“, преноси „Спутњик“.

Сјеверна Македонија, Црна Гора, Србија, Албанија, као и Исланд, Лихтенштајн и Норвешка придружиле су се крајем децембра прошле године петом пакету санкција ЕУ против Белорусије.

Бјелорусија је 1. јануара ове године увела ембарго на увоз широког спектра прехрамбених производа из земаља које воде непријатељску политику према њој. Забрана се односи се на низ производа из земаља ЕУ, САД, Канаде, Норвешке, Албаније, Исланда, Сјеверне Македоније, Велике Британије, Црне Горе, Швајцарске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Власеници одржана Скупштина Бициклистичког савеза БиХ
Сљедећи текстУхапшено лице из Гацка због напада ножем