Насловна Вијести Република Српска Млади из Братунца развили су заставу дужу од сто метара

Млади из Братунца развили су заставу дужу од сто метара

189
0

Млади из Братунца развили су српску заставу дужу од сто метара на Тргу Милоша Обилића у овом мјесту, у оквиру обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске.

Уз емитовање родољубивих пјесама, око 200 спортиста, фолклораша, ученика и грађана донијело је и развило заставу дугу 105, а широку четири метра за 30. рођендан Републике Српске, показујући тиме своју љубав, приврженост и оданост својој Републици.

Застава је поклон града Јагодине Братунцу, а свечаности је присуствовало више од 1.000 грађана на градском тргу.

Претходно су у Спомен-соби начелник општине Срђан Ранкић, те делегације општине и организација проистеклих из рата из Братунца, положили цвијеће и одали почаст погинулим српским борцима и цивилима.

Честитајући рођендан Републике Српске, Ранкић је позвао српски народ на јединство и најавио да ће се Дан Републике убудуће традиционално прослављати у овој општини.

Он је рекао да га радује што су млади показали интересовање и спремност да учествују у обиљежавању Дана Републике и да је ово прилика да се упознају о настанку, историји и борби српског народа за стварање, одбрану и очување Српске.

„Ова застава добијена од браће из Јагодине симболизује српско јединство и обавезује нас да чувамо, волимо и развијамо нашу Републику и гајимо братске односе са Србијом“, поручио је Ранкић.

Брано Вучетић, који је као деветогодишњак био затворен у сребреничком логору, учествовао је у развијању заставе са сином и осталим младима.

Он је нагласио да млади треба да знају да Србима у БиХ нема слободе без Републике Српске и да је сви морају чувати и бранити, по сваку цијену.

Свечаност поводом Дана Републике настављена је уз родољубиве пјесме и кувано вино на градском тргу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСваки квадрат плаћен крвљу најбољих синова
Сљедећи текстПрисјећањем на погинуле српске борце почело обиљежавање Дана Републике Српске