Насловна Вијести Небензја: Вријеме је за тиху, а не микрофон дипломатију

Небензја: Вријеме је за тиху, а не микрофон дипломатију

256
0

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја, скренуо је пажњу да се Русија не плаши да разговара о теми која се тиче Украјине, али му није јасно шта је задатак вечерашње сједнице Савјета безбједности УН.

„Руска војска се налази тамо где треба да се налази, а не на украјинској граници“, подсјетио је Небензја.

Он је нагласио да Запад не наводи никакве доказе о намјерама Русије око Украјине и сам диже тензије, оцијенивши да је ово још један покушај да се забије клин између Москве и Kијева.

План Запада је, каже, да се не дозволи братски суживот Русије и Украјине ради слабљења Москве.

Kинески представник Жанг Јун /Зханг Јун / подсјетио је да је Русија у више наврата рекла да нема намјеру да изврши инвазију на Украјину, па да је чак и сама Украјина позвала на смиривање тензија.

Он је рекао да се његова влада противила отвореном састанку о овоме, наводећи да је вријеме за тиху, а не микрофон дипломатију, те упитао која је основа тврдњи да ће бити рата.

Говорећи о НАТО-у, кинески представник је рекао да је ширење Алијансе тешко и сложено питање и подсјетио да је ова организација настала као продук хладног рата, а то вријеме је прошло као и да су многе земље оставиле за собом хладноратовски менталитет.

ИЗВОРсрна, фото Балканист
Претходни текстПолиција истражује још један случај могућег злостављања у Дому Рада Врањешевић
Сљедећи текстСједница СО Сребреница заказана за 17. фебруар