Насловна Вијести Новак купио фирму која развија лијек против короне

Новак купио фирму која развија лијек против короне

147
0

Новак Ђоковић најбољи тенисер света купио је 80 одсто данске биотехнолошке фирме „QuantBioRes“.
Ријеч је о фирми која развија медицински третман за ковид-19, саопштио је за Ројтерс извршни директор те компаније.

Основа цијеле приче је борба против короне и лијечење људи…

Фирма је регистрована у Данској, далеко од наше јавности и као што се може видјети оснивачи и власници 80 одсто дионица су Новак (40,8 одсто) и Јелена (39,2 одсто) Ђоковић

Извршни директор Иван Лончаревић, који је себе описао као предузетника, рекао је да је инвестиција направљена у јуну 2020. године, али је одбио да каже колика је била.

„QuantBioRes“ има око 11 истраживача који раде у Данској, Аустралији и Словенији, каже Лончаревић, који је нагласио да они раде на лијечењу, а не на вакцини. Компанија развија пептид, који спрјечава вирус корона да инфицира људску ћелију, очекује да ће овог љета покренути клиничка испитивања у Британији, додао је он.

Док трпи нападе људи из цијелог свијета због тога што није вакцинисан, јасно је да Новак ради у тишини за добробит свјетске популације.

Први рекет свијета изазвао је праву глобалну дебату о правима људи који одлуче да се не вакцинишу, а све пошто је депортован из Аустралије у недјељу увече, што га је искључило из Аустралијан опена где је бранио титулу и требало да нападне 21. гренд слем у каријери.

ИЗВОРКурир
Претходни текстОК Гласинац ове сезоне биљежи одличне резултате
Сљедећи текстВјеридба и пливање за Часни крст (Фото)