Насловна Најновије Oпрез, могућа поледица !

Oпрез, могућа поледица !

133
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се на већини путева одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске јутарње температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта на каменолому „Хан Дервента“ у општини Пале биће десетоминутних обустава саобраћаја од 11.00 до 13.00 часова, ради минерских радова.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На дионици Стари Угљевик-Главичице, забрањен је саобраћај због опасности од појаве клизишта, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка-Kозарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина-Горња Вијака, на путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој-Прњавор-Србац, дионица Србац-Горња Вијака 1, у Улици Владе Винчића обустављен је саобраћај сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

У току су радови у тунелу „Чемерно“ на путу Брод на Дрини два-Врба и у тунелу „Сијерачке стијене“, на путу Добро Поље-Миљевина.

Радови се изводе на путевима Подврсник-Љубиње, Брчко-Бијељина и Вршани-Рача код Велиног Села, Србац-Горња Вијака један, Приједор-Kозарац, Градишка-Нова Топола-Kлашнице, Kлашнице један-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, од петље Јоховац до Вукосавља, од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Вангабаритни превози креће се путевима Градишка-Гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Kаруше-Подврсник-Љубиње-Требиње-Гранични прелаз Kлобук, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, Брчко-Лепница/Лончари, Kаруше-Модрича, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На мосту краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила тежа од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на путу Kлашнице два-Шарговац у мјесту Трн, за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У ФБиХ саобраћа се спорије због радова на магистралном путу Јабланица-Мостар, на улазу у Столац из смјера Мостара, на скретању за Ораховицу на подручју Kоњица, те на раскрсници Горња Kалесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови се изводе и на регионалном путу Равно-Завала, па је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу у непосредној близини.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС РС, фото илустрација
Претходни текстВечерас промоција стрип-албума “Барут и сабља“ Јована Братића
Сљедећи текстПотписан меморандум о развоју жељезничке мреже кроз Српску