Насловна Вијести Република Српска Од сутра наставак вакцинације у Вишеграду

Од сутра наставак вакцинације у Вишеграду

154
0

У вишеградском Дому здравља од сутра се наставља имунизација против вируса корона, а директор ове здравствене установе Снежана Ђуровић најавила је да су грађанима на располагању прва и бустер доза вакцина „фајзер“, „спутњик ве“ и „синофарм“.

„Прву, односно бустер дозу, сутра ће у својим породичним тимовима добити они који су одабрали вакцинацију `фајзером`, у сриједу, 26. јануара који су се опредијелили за `спутњик ве`, а у четвртак, 27. јануара, биће вакцинисани грађани чији је избор кинеска вакцина `синофарм`“, навела је Ђуровићева.

Она је апеловала да се сви који су се пријавили за вакцинацију, обавијесте свог љекара о евентуалним контактима са инфицираним лицима у протеклих 20 дана јер, како је рекла, боље је одложити вакцинацију за седам дана него ризиковати.

Kада је ријеч о пацијентима који су примили двије дозе „астра зенеке“, они као бустер дозу могу примити „фајзер“ или „модерну“, које ће, након што се пацијенти пријаве у свој тим, бити допремљене у Дому здравља, рекла је Ђуровићева.

Она је позвала грађане да уз вакцинацију, поштују прописане епидемиолошке мјере.

Вакцинација ће почети од 7.30 часова, прије почетка рада ковид амбуланте.

ИЗВОРсрна,
Претходни текстСребреница: Фабрика за прераду кромпира прекинула рад и отпустила раднике
Сљедећи текстМокро: Предавање о превенцији рака грлића материце, прилог РТВИС, 24.01.2022.