Насловна Вијести Република Српска Одређен једномјесечни притвор осумњиченом раднику Дома „Рада Врањешевић“

Одређен једномјесечни притвор осумњиченом раднику Дома „Рада Врањешевић“

188
0

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор портиру Дома за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ чији су иницијали А.К. /42/ из Бањалуке због сумње да је обљубио тринаестогодишњу штићеницу ове установе, потврдио је вечерас за Глас Српске бранилац осумњиченог, адвокат Марко Микеш.

Микеш није могао да каже више информација.

– Због осјетљивости случаја не могу да коментаришем овај предмет, нити одлуку суда – рекао је Микеш.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је данас Окружном суду да одреди притвор за А.К. због основане сумње да је починио кривично дјело обљуба са дјететом млађим од 15 година.

У саопштењу је наведено да је Окружно јавно тужилаштво Бањалука 24. децембра 2021. примило извјештај о предузетим мјерама и радњама због постојања основа сумње на одређене полне радње између радника и штићенице Јавне установе „Дом Рада Врањешевић“ Бањалука.

Тужилаштво је након спроведених истражних радњи 27. јануара дошло до нових чињеница да је почињено кривично дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година, те је одмах наложило да буде ухапшено лице А.К, те након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу спроведено у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПротест у Подгорици против прекрајања изборне воље грађана
Сљедећи текстСлободан Једоксић срећан због доласка Симона Мрде: Дијамант је потребно избрусити да би постао дијамант