Насловна Вијести Регион Олимпијски комитет Србије: Поносни смо на Новака

Олимпијски комитет Србије: Поносни смо на Новака

58
0

Олимпијски комитет Србије са великим разочарењем примио је одлуку о депортацији Новака Ђоковића из Аустралије, као и одузимање могућности да потврди звање највећег тенисера свијета свих времена на спортском терену.

Спорт се глобално константно бори да остане независан од политике и спољашњих утицаја, јер једино у таквим околностима увијек побјеђује најбољи. Очигледно је да овога пута то није био случај и да је Новаку на неспортски начин одузето право да се надмеће за десету титулу на отвореном првенству Аустралије – наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског комитета Србије поручују да су „поносни на Новака Ђоковића и на начин на који се носио са овим изузетно тешким и непријатним околностима“.

– Достојанствено, шампионски. И зато, упркос овој скандалозној одлуци, сматрамо да је Новак опет изашао као побједник. Без обзира на то што је сигурно осјетио велику подршку својих сународника и доброг дијела свјетске јавности, само он зна колико му је претходних дана било тешко, а он је и у таквим околностима показао све манире највећег шампиона – саопштио је Олимпијски комитет Србије.

ИЗВОРРтс
Претходни текстПетар Божовић: Новак Ђоковић је јединац нашег народа и оваква искушења само га јачају и приближавају Богу
Сљедећи текстТенисери широм свијета дигли глас у Новакову одбрану, али су наши асови заћутали