Насловна Вијести Република Српска Општина подијелила 80 печеница социјално угроженима

Општина подијелила 80 печеница социјално угроженима

193
0

Општина Фоча подијелила је 80 божићних печеница социјално најугроженијим породицама из ове локалне заједнице.

Ову добротворну акцију општина је организовала другу годину заредом, а помоћ је подијељена према списку Центра за социјални рад.

Обухватила је лица која су у тешком имовинском стању, без запослења или су са ниским примањима, односно која су корисници новчане помоћи Центра за социјални рад.

Печенице је добило и више породица које живе у зградама социјалног становања у насељу Бараковац.

Стану Радовић, која живи са сестром, поклон је много обрадовао, те је захвалила добрим људима што су им уљепшали Божић. „Сестра има пензију, ја немам никаква примања“, навела је Радовићева.

Захваљујући поклону општине, Божић ће свечано и у радости дочекати и Мирјана Сушић.б“Живим са мужем, и он је без посла. Хвала пуно свима, нисте нас заборавили“, рекла је Сушићева.

Међу корисницима ове помоћи је и неколико ратних војних инвалида са минималним примањима. „Захвалио бих начелнику општине и Центру за социјални рад за помоћ која ће нама, незапосленим борцима и ратним војним инвалидима, значити да празнике прославимо како доликује“, рекао је Љубиша Симовић.

Акцију „Подијелимо радост Божића“ прошле године покренуо је начелник општине Милан Вукадиновић, а и ове године су у куповини печеница уз локалну управу учествовали бројни привредници и појединци који су се одазвали позиву из општине.

„И ове године смо се одрекли ватромета за Нову годину да бисмо та средства преусмјерили у ове сврхе. Захвалио бих нашим привредницима који су се одазвали нашем позиву и повећали смо број печеница“, рекао је Вукадиновић.

ИЗВОРsrna
Претходни текстУ Српској 335 новообољелих
Сљедећи текстАкција „Укрина један“: Пронађена 3,2 килограма сканка, ухапшена два лица