Насловна Вијести Регион Отац несталог младића из Сплита, данас путује у Београд

Отац несталог младића из Сплита, данас путује у Београд

70
0

Ненад Периш, отац младића из Сплита који је у новогодишњој ноћи нестао у Београду, данас ће отпутовати у главни град Србије како би потражио двадесетседмогодишњег сина Матеја.

Његов син посљедњи пут виђен је у 2.30 часова након поноћи.

„Нема трага тучи и јако ме чуди да мог Матеја нико није видио, кад је без јакне отишао из београдског клуба“, каже Периш за „Слободну Далмацију“.

Ненад каже да је Матеју ово био први пут да иде у Београд и да му се није свиђала та одлука његовог сина.

„Али, ишао је са пријатељима које зна још из основне школе, па ми је ипак било некако лакше“, каже Ненад Периш, угледни ватерполо судија и дугогодишњи радник сплитског Наставног завода за јавно здравство.

Он истиче да му немјерљиву помоћ, у овим тешким тренуцима, дају његови стари пријатељи из Београда – бивши ватерполиста Игор Милановић и државни секретар за спорт Србије Дарко Удовичић, који су ангажовали све ресурсе у потрази за Матејом.

„Звали су ме и из наше Амбасаде Хрватске у Београду, из београдске полиције… Медији сваког тренутка и у Србији и у Хрватској објављују информације и фотографије мог Матеја. Изузете су камере из тог клуба `Готик`, гдје је виђен око пола три“, рекао је отац Ненад.

Он каже да му није јасно како обезбјеђење није видјело да је из њиховог клуба изашао Матеј.

„Kад су Матејеви пријатељи примјетили да га нема, мислили су да је са неким друштвом и нису одмах на то обраћали пажњу. Али, када су ујутро пред одлазак из клуба нашли његову јакну на вјешалици у гардероби `Готика`, а њега није било, настала је паника, која је кулминирала након што су схватили да није дошао ни у заједнички апартман којег су у Београду изнајмили“, говори Периш.

Он наводи да га муче ме неке дилеме – да испред клуба и у клубу нема никаквих трагова крви, косе или било чега што би указивало на сукоб, никаквог инцидента, а Матеја нема.

„Изузете су све камере у `Готику` и на околним објектима и путевима које се сада прегледавају, ваљда ће оне открити нешто“, нада се отац, који похваљује рад и сарадњу београдске полиције, јер су без чекања да прође 48 часова од пријаве одмах покренули потрагу за Матејем.

ИЗВОРсрна, фото Курир.рс
Претходни текстИсточно Сарајево и Сарајево међу пет најзагађенијих градова на свијету
Сљедећи текстОд данас пооштрени услови за улазак у Црну Гору