Насловна Вијести Подршка најбољем тенисеру свијета

Подршка најбољем тенисеру свијета

258
0

Предсједник Асоцијације Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Миле Марчета је, у име српског народа у овом ентитету, послао поруку подршке најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, истичући да ће, без обзира на одлуку аустралијских власти, Ђоковић остати врхунски спортиста, честит и одважан човјек.

„Непријатељство које се показује према њему, кроз историју се показивало према свим успјешним Србима. Зна се кроз шта је све прошао Никола Тесла, али је ипак постао врхунски научник“, рекао је Марчета Срни.

Он је истакао да се сваком Србину који постигне свјетски успјех тражи разлог да се то поништи, те да и иза малтретирања Ђоковића стоји и страх слабих противника.

„Ђоковић је спортиста свјетског ранга и не треба да се осјећа пониженим уколико не буде учествовао на турниру у Мелбурну, јер је он у историји тениса ненадмашан и ту га нико неће претећи, као што нико није претекао Теслу“, рекао је Марчета.

Марчета је подсјетио да је и сам осјетио неправду представника међународне заједнице, када је након неколико престижних награда смијењен, с образложењем да нема услова за рад, мада су иза тога стајале криминалне радње и новац.

Новаку Ђоковићу одбијен је улазак у Аустралију након што је ове недјеље слетио у Мелбурн да игра на Аустралијан опену. Он је задржан у имиграционом притвору и одбијена му је већ раније одобрена виза за улазак, јер наводно није испунио епидемиолошке услове.

Ђоковићев правни тим покушаће сутра да оспори одлуку о његовој депортацији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Источној Илиџи положени вијенци на спомен обиљежја поводом Дана Републике (ВИДЕО)
Сљедећи текстПоводом Дана Републике Српске развијена застава дуга 527 метара (ВИДЕО)