Насловна Вијести Република Српска Покушали један другог да убију, предложен притвор за обојицу

Покушали један другог да убију, предложен притвор за обојицу

174
0

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву предложило је притвор за С.Г. и М.А, због сумње да су 2. јануара покушали да убију један другога из ватреног оружја у општини Источно Ново Сарајево.

До сукоба је дошло у Улици Хиландарска, на паркингу у близини бензинске пумпе “Брчко Гас” у општини Источно Ново Сарајево, објављено је на сајту Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Лице М.А. је идући кући примјетио С.Г. који је имао капуљачу и заштитну маску преко лица, те га је позвао да скине маску да би видио о коме се ради. С.Г. то није учинио већ је извадио пиштољ и испалио најмање два хица у намјери да убије М.А.

Након тога је почео бјежати, али је М.А. из пиштоља, који је имао код себе, испалио најмање осам хитаца према С.Г. којег су четири погодила и нанијела повреде. Он је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву подвргнут хитном оперативном захвату.

Приједлог за одређивање притвора због сумње да су починили кривично дјело убиство у покушају поднесен је Окружном суду у Источном Сарајеву.

Притвор за првоосумњиченог С.Г. предложен је због постојања опасност да ће боравком на слободи утицати на свједоке, уништити, сакрити и измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, као и да ће поновити дјело или учинити друго, за које се може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

С обзиром на начин извршења кривичног дјела и посљедице, пуштање на слободу С.Г. резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда.

Мјере притвора за другоосумњиченог М.А. предложене су због бојазни да ће, уколико се нађе на слободи, поновити извршење истог кривичног дјела или учинити друго, за које се може изрећи трогодишња или тежа затворска казна.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМиливојевић: СДА још једном показала да је генератор нестабилности
Сљедећи текстХуманитрна акција под називом “За Јованово мјесто под сунцем” (ВИДЕО)