Насловна Uncategorized Пожар у „Столарији Подроманија“ , штета велика (ВИДЕО)

Пожар у „Столарији Подроманија“ , штета велика (ВИДЕО)

207
0

На објектима соколачког дрвопрерађивачког предузећа „Столарија Подроманија“ поподне је избио пожар који је стављен под контролу, а у гашењу је учествовало 19 ватрогасаца и око 100 радника и мјештана, речено је Срни у Ватрогасном одјељењу Соколац.

Ватрогасно одјељење је дојаву о избијању пожара примило у 14.49 часова, те је позвало у помоћ ватрогасце из Рогатице, са Пала и из Источног Новог Сарајева.

У гашењу пожара је било ангажовано осам ватрогасних цистерни, ватра је стављена под контролу касно поподне, али се и даље у појединим моментима појављује жариште.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да је пожар проузроковао вишемилионску штету овом предузећу.

Он је навео да су изгорјели котловница, објекат у којем се налази савремена брента, дио управне зграде, погон за производњу пелета и сушаре.

„Предузеће запошљава велики број радника и апелујем да надлежна министарства и Влада Републике Српске помогну овом привредном друштву, чији власник неће моћи сам да надокнади насталу штету“, изјавио је Бјелица.

Он каже да ће општина Соколац помоћи у отклањању посљедица пожара у складу са својим могућностима, али да то неће бити довољно.

Бјелица је навео да је обишао објекте предузећа „Столарија Подроманија“ које је захватио пожар, те да се увјерио да је ватра стављена под контролу и да су спашени дио у коме се обавља финална производња и соларни панели на објекту.

„Столарија Подроманија“ је предузеће које има дугу традицију у производњи и уградњи спољних и унутрашњих врата и прозора, у модерним погонима и на машинама водећих свјетских брендова.

На манифестацији „Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске“ 2013. „Столарија Подроманија“ изабрана је за најуспјешније предузеће у категорији малих привредних друштава. Предузеће је основано 1990.године.

ИЗВОРСрна, фото/видео: РТВИС
Претходни текстТребиње – Богојављење: Сунчеви зраци на Требишњици формирали крст (ФОТО)
Сљедећи текстСоколац: Пливање за часни крст (ВИДЕО)