Насловна Вијести Према новим правилима Ђоковић неће моћи на Ролан Гарос

Према новим правилима Ђоковић неће моћи на Ролан Гарос

94
0

Послије одлуке аустралијских власти да Новаку Ђоковићу као невакцинисаном ускрате визу и забране учешће на Аустралијан опену у Мелбурну, сви се питају каква је даља судбина Ђоковића који није вакцинисан, а покушава да освоји што више Гренд слемова у трци са Федерером и Надалом.

Сљедећи велики турнир који нас очекује је чувени Френч опен у Паризу. Ролан Гарос на коме би Новак требало да брани шампионску титулу одржава се од 22. маја, а француски спортски дневник Л’Екип објавио је ове вечери да Ђоковић неће моћи да наступи невакцинисан, према протоколима за вакцинацију који ускоро ступају на снагу у Француској.

Овај лист је објавио текст са насловом „Промјена правила о вакцинацији у Француској могла би да спријечи учешће Ђоковића на Ролан Гаросу“.

У тексту се наводи да данас, према прописима који важе у земљи, Ђоковић има валидну пропусницу за улазак у Француску као невакцинисан, која важи до 16. јуна (Ролан Гарос се завршава 5. јуна). Датум 16. јун је постављен као посљедњи дан од шест мјесеци откако је Новак био заражен ковидом 16. децембра.

Међутим, од 15. фебруара у Француској на снагу ступа нова одлука према којој ће Новакова пропусница без вакцинације важити само до 16. априла (скраћује се за два мјесеца), што значи да Ђоковић неће моћи да наступа у Паризу у јуну без вакцине. Евентуално ако се опет зарази ковидом, па добије четворомјесечно изузеће…

Истина, Л’Екип се оградио да би ово ново правило које ступа на снагу 15. фебруара могло да буде суспендовано касније током прољећа, али остају при томе да по новим прописима, Новак неће моћи да игра на Ролан Гаросу и бори се за нови Гренд слем.

Подсјетимо, Ђоковић је шампион Париза за 2021. годину послије побједе у финалу над Стефаносом Циципасом.

ИЗВОРТелеграф
Претходни текстБолници „Србија“ дониран апарат за преглед слуха новорођенчади
Сљедећи текстСарадња Болнице ,,Србија“ и Медицинског факултета у Фочи