Насловна Вијести Протест у Црној Гори против формирања мањинске Владе, присуствовали и министри

Протест у Црној Гори против формирања мањинске Владе, присуствовали и министри

186
0

Грађани Црне Горе незадовољни због најаве изгласавања неповјерења Влади и могућег формирања мањинске, протестовали су и вечерас испред сједишта Владе и Скупштине.

Политичка криза у Црној Гори не јењава. Грађани, који су и претходних дана протестовали због најаве потпредсједника Владе Дритана Абазовића о изгласавању неповјерења, окупили су се вечерас у Подгорици.

На почетку скупа, у име Организационог одбора протеста окупљенима је прочитан проглас, у којем се изражава подршка Влади од 41 посланика који су формирали већину након августа 2020. године.

„Желимо Владу по мјери 41 посланика. Бранимо народну вољу, неприхватљиве су мањинске владе. Ово нису политички протести, али су добродошли људи свих политичких увјерења. Добродошли су сви који су против ДПС-а и њихових сателита. Иза протеста не стоји ниједна странка, али позивају све да се придруже који су против ДПС-а“, речено је на почетку протеста.

Окупљенима су се на протесту вечерас придружили министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, економског развоја Јаков Милатовић, екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић и просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Грађани су прошетали до Скупштине Црне Горе, па су се вратили до Владе, гдје су се полако разишли.

Скупштина Црне Горе ће 3. фебруара расправљати о приједлогу премијера Кривокапића за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића.

На другој сједници, 4. фебруара, на дневном реду је приједлог Одлуке о скраћењу мандата Скупштине.

Трећа сједница је планирана истог дана и имаће двије тачке – приједлог да се гласа о неповјерењу Влади и приједлог закона о допунама Закона о локалној самоуправи.

Претходни текстОдржан концерт ,,Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ пожару на породичној кући у Милићима причињена велика штета