Насловна Вијести Путин честитао Божић

Путин честитао Божић

214
0
Руски предсједник Владимир Путин честитао је Божић православним хришћанима и руским грађанима, саопштено је из прес-служе Кремља.

Божић је, како вјерује предсједник, један од главних и најрадоснијих хришћанских празника, који има посебан морални значај, пренио је Спутњик.

Путин је претходно присуствовао поноћној служби у Цркви Христа спаситеља у Ново Огарјеву, гдје се налази његова званична резиденција изван Москве.

– Уједињавањем људи око високих духовних идеала и вриједности, Божић испуњава срца радошћу и свијетлом надом, инспирише достигнућа. Наравно, овај празник је повезан са добрим породичним традицијама које се преносе са генерације на генерацију – наводи се у Путиновој поруци.

Он је указао на „огроман креативни и истински несебичан допринос очувању најбогатијег историјског, патриотског и кутурног насљеђа, јачању институције породице и подизању младих“, који дају Руска православна црква и остале хришћанске конфесије у Русији.

– Њихова интеракција са државом и јавним организацијама се развија, међувјерски дијалог се поправља, велика пажња се придаје социјалним услугама, добротворном раду и образовним иницијативама. Тако важна, вишестрана активност вриједна је искреног уважавања – поручио је Путин.

ИЗВОРsrna
Претходни текстВишковић: Божић нас усмјерава на непролазне вриједности
Сљедећи текстЂоковић провео другу ноћ у имиграционом притвору