Насловна Вијести Путин: Нећемо дозволити обојене револуције

Путин: Нећемо дозволити обојене револуције

91
0

Чланови Организације уговора о колективној безбједности (ЦСТО) показали су одлучност да спријече покушаје да се дестабилизује ситуација у њиховим зељама и да се имплементира обојена револуција, изјавио је руски предсједник Владимир Путин, обраћајући се на онлајн самиту ЦСТО поводом ситуације у Казахстану.

„Свјесни смо да развој ситуације у Казахстану није ни први, ни последњи покушај страног мјешања у унутрашња питања наших земаља. Мјерама које је ЦСТО преузео, стављено је до знања да нећемо дозволити никоме да дестабилизује ситуацију у нашем подручју или да дозволимо такозване обојене револуције“, нагласио је Путин, преноси ТАСС.

Путин је указао на додатни проблем.

„На интернету и друштвеним мрежама се настављају покушаји да се наши грађани уплету у протестне активности које претходе терористичким нападима, о чему је причао данас предсједник Казахстана. Хронологија догађаја у Казахстану је кристално јасна, сви смо је видјели“, оцијенио је руски лидер.

Руски предсједник је нагласио да недавни развој догађаја у Казахстану доказује да је „одређеним силама у реду да користе сајберпростор и друштвене мреже да регрутују екстремисте и терористе и да стварају спавајуће милитантне ћелије“.

„У овом случају, верујем да би било разумно да се наложи Одбору секретаријата безбедности ЦСТО да учини све да радне групе које делују на пољу сајбербезбједности и борби проти тероризма и екстремизма направи иницијативу о заједничким акцијама усмјереним ка спријечавању деструктвног спољног утицаја у зони одговорности ЦСТО“, нагласио је Путин.

Он је додао да је кључно да ЦСТО обезбједи да се „трагични догађаји попут недавних у Казахстану никада не догоде“.

ЦСТО чине Јерменија, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Русија и Таџикистан.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстЕкипа хрватске полиције стигла у Београд
Сљедећи текстПреминуо Богдан Суботић, први министар одбране Републике Српске