Насловна Вијести Република Српска Радовић: “Отворени Балкан“’- историјска шанса за просперитет

Радовић: “Отворени Балкан“’- историјска шанса за просперитет

215
0

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић, сматра да је иницијатива „Отворени Балкан“ историјска шанса да народи у БиХ превазиђу подјеле и да се окрену економском просперитету, те да један од стратешких приоритета у овој години мора бити и прикључење БиХ овом блоку.

„У овом тренутку је најважније да се иницијатива не заустави на ове три земље и да придруживање `Отвореном Балкану` буде стратешки интерес БиХ, јер је ово велики корак ка европеизацији региона“, оцијенио је Радовић.

Он је истакао да ће слободан проток робе, људи, капитала и услуга, као и јединствено тржиште донијети економску корист обичном балканском човјеку, те да је крајње вријеме да се народи у региону удруже за бољу заједничку будућност, саопштено је из СДС-а.

Радовић је констатовао и да актуелна власт у БиХ, још није препознала у позивима предсједника Србије Александра Вучића и других лидера да се прикључи „Отвореном Балкану“.

Промет прехрамбених производа између Србије, Сјеверне Македоније и Албаније од јуче је знатно лакши и бржи, јер је почела примјена споразума који је недавно потписан у Тирани у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.

Иницијатива предвиђа окупљање свих земаља региона , па тако и даље стоји позив земљама које се нису прикључиле да то учине.

ИЗВОРсрна, фото Фронтал.рс
Претходни текстКонцерт Данице Црногорчевић 9. јануара на Тргу слободе у Требињу
Сљедећи текстОткривен први случај “флуроне“ у Српској