Насловна Вијести Реакције Љубише Ћосића на коментар Јелене Тривић

Реакције Љубише Ћосића на коментар Јелене Тривић

217
0
Објаву коју је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић објавио на свом фејсбук налогу вам преносимо у цјелости;
„У вечери пред дочек православне Нове године, а крајем тринаестог дана нове 2022. године по међународном календару, ево већ пуна два сата сам под утиском изговореног од универзитетске професорице, народног посланика, а одскора и кандидата за једну од двије појединачне функције на општим изборима ове године, уважене госпође Јелене Тривић.
Ljubiša Ćosić pijan napao ženu u "Yu baru" u I. Sarajevu | BN
Свјестан чињенице да је година изборна, а вријеме предизборно, у намјери да што мање оптерећујем људе око себе политичким темама, а поготово оне који нису директно укључени у свијет политике, ипак не могу да останем без гласа, односно без јавног коментара.
Jelena Trivić: Draža Mihailović nije zločinac, to je moj stav - N1
Ничим изазвана, уважена госпођа мене и моје колеге из политичке партије којој припадам назва „ретроградним“ и сврста нас уз СДА као водећу бошњачку партију. Ничим изазвана, госпођа нас сврста уз оне који у овој сложеној и веома често неправедно несрећној земљи ових дана, у значајној мјери, позивају на сукобе и провоцирају инциденте.
Можда бих схватио и разумио оно што је изговорила да постоји иједна изјава нашег предсједника, функционера или члана СНСД-а која најмањим својим дијелом позива на било какав сукоб.
Госпођо Тривић, недавно је као врхунац позива на разговор, разумијевање, мир и толеранцију предсједник Милорад Додик изјавио да неће „жртовати мир због Републике Српске“. Има ли снажније и приврженије изјаве миру и позиву на разговор и враћање у политичке оквире и разговоре од ове изјаве?! А сјећате ли се некадашње изјаве која се односи на жртвовање мира због БиХ?! Поређење ове двије изјаве треба све да Вам каже.
Уважена и цијењена госпођо, да ли Вас је политика и жеља за влашћу толико заслијепила, да ли је могуће да не видите ништа сем искључиве политичке борбе и покушаја стварања наклоности код бирачког тијела?! Да ли сте спремни до те мјере да вријеђате своје сународнике који се баве политиком на другачији начин од Вас само да бисте се неком допали и да би један дио бирачког тијела Вас окарактерисао као „глас разума“, а нас као „ретроградне“?!
Не могу да прихватим то да без икаквог основа људе из једне политичке партије који све вријеме позивају на разум, на разговор, на уважавање другачијег политичког мишљења, на став у којем се штите интереси једног народа, а не обезвређују интереси друга два, представљате лошим, без разума и, на крају, „ретроградним“.
У овим данима праштања, данима мира и љубави, искрено желим да схватите да није сваки дан онај у којем треба критиковати своје политичке противнике по сваку цијену и на сваку могућу тему. Искрено желим да схватите да нико у Републици Српској, био на власти или у опозицији, ако гледамо политички, не „подгријава“ или провоцира сукобе, прижељкује сукобе, организује акције или активности који симулирају ратна окупљања.
Драга госпођо Тривић, српски народ се, а сигуран сам да сте Ви тога свјесни, ослободио мржње и лоших осјећања према другим народима. Било је појединаца, то морамо себи признати, који су лоше мислили, жељели и урадили припадницима других народа. Али данас их нема. Катарза кроз коју смо ми као народ прошли је катарза која је у крајности донијела љубав. Љубав према свом народу и осјећај поштовања и уважавања других народа. Без грама мржње.
Слика може припадати 1 особа и напољу
Ако себе сматрате зрелом политичарком, поруке које указују на ретроградност требало би да усмјерите према онима који шире мржњу и покушавају да изазову инциденте. Позовите на разум, госпођо Тривић, ове што скрнаве и ломе плоче, ове што марширају, ове што поново учлањују у организације које су довеле до рата деведесетих година прошлог вијека. Слике Вам све кажу. Код нас их нема, нити ће када бити. Немојте нас, своје сународнике.
Слика може припадати текст који гласи „12:08 zelene beretke All X Posts People Groups Events Pho "Poštovani članovi grupe obzirom da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one 92 godine uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti prijem novih članova. Bit će te obaviješteni šta kako gdje se učlaniti." Ovo prvi put poslije agresije na BiH da beretke kreću sa prijemom novih članova. #Bosnae #BiH #ArmijaBiH #zeleneberetke #BosnaiHercegovina ZELENE BERETKE BOSNAE ≡“
„Нека смо сви живи и здрави! Срећна нам православна Нова година“, поручио је Ћосић.
ИЗВОРФб профил градоначелника града Источно Сарајево
Претходни текстПогледајте неке од хуманости најбољег тенисера свијета
Сљедећи текстСјеверна Митровица: Српска се труба са Косова чује