Насловна Вијести Источно Сарајево Реализација важних пројеката у Источном Новом Сарајеву

Реализација важних пројеката у Источном Новом Сарајеву

70
0
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, заједно са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем одржао је данас важне састанке за даљи развој ове општине и реализацију планираних активности из области просвјете, културе и туризма.

Са министром трговине и туризма Републике Српске Сузаном Гашић разговарали су о развојним пројектима у туризму. Катић је Гашићеву упознао са иницијативом Општине да на локалитету Тврдимићи, који представљају локалитет са изузетним потенцијалом за развој излетничког туризма, реализује пројекат рекреативне зоне и излетишта које ће привлачити велики број туриста, али и представљати рекреативну оазу за све становнике.

На састанку је договорено да Општина у наредном периоду спроведе све неопходне активности у погледу припреме и доношења планских докумената, који ће бити достављени Влади Републике Српске како би били размотрени и планирана реализација.

Са министром просвјете и културе Наталијом Тривић Катић и Ћосић су разговарали о завршетку изградње позоришта, те о изградњи нове основне школе.

– У години историјских инвестиција, идемо даље, за Источно Ново Сарајево, поручује начелник ове општине Јован Катић.
ИЗВОРфб јован катић
Претходни текстСутра потписивање повеље о братимљењу ОШ “Свети Сава” са школом из Косовске Каменице
Сљедећи текстУченици Средње школи ,,28. јуни“ учествовали у Светосавском квизу