Насловна Вијести С тржишта повучени кинески свјетлосни ланац и два модела дјечијег бицикла

С тржишта повучени кинески свјетлосни ланац и два модела дјечијег бицикла

193
0
Са тржишта БиХ повучени су свјетлосни ланац са 100 лампица, јер представља опасност од струјног удара и пожара, као и два модела бицикла за дјецу због ризика од повреда, а купцима се препоручује да ове кинеске производе врате у продавнице.

Свјетлосни ланац са 100 лампица, без ознаке модела и типа, те непознатог бар кода, представља опасност од струјног удара и пожара, јер напојни кабл не испуњава захтјеве електричне издржљивости и нема прописану дужину, а производ не садржи неопходна упозорења.

Свјетлосни ланац није прописно означен, а ни усклађен са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница и стандардом БАС ЕН 60598-2-20:2016, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Надлежна инспекција је наложила мјере повлачења производа са тржишта и његово уништавање, наводе из Агенције.

Бицикл за дјецу „смарт 12“ , чији је бар код 8602090030121 представља ризик од повреде, јер силе кочења на предњем и задњем точку нису довољне, захтјеви за означавање и упутства за употребу нису у складу са прописаним захтјевима, а производ не испуњава безбједносне захтјеве прописане у стандарду БАС ЕН ИСО 8098:2015.

Ни бицикл за дјецу „џон спид 618-16“ не испуњава захтјеве прописане у наведеном стандарду, ни њему силе кочења на предњем и задњем точку нису довољне, држачи на управљачима не испуњавају прописане захтјеве, заштита на ланцу није у складу са прописаним захтјевима, а захтјеви везани за означавање и упутства за употребу нису у складу са прописаним.

ИЗВОРsrna
Претходни текстСутра уручење кључева за 15 нових санитетских возила широм Српске
Сљедећи текстЋосић: Примјетни знакови привредног опоравка, раст броја запослених