Насловна Вијести Република Српска Шеранић: Оштра осуда било какве злоупотребе дјеце

Шеранић: Оштра осуда било какве злоупотребе дјеце

161
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, осудио је било какву злопотребу дјеце и било какво понашање, које се доводи у вези са случајем обљубе са дјетета у Дому за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци.

„Свакако да су истражне радње које обављају тужилаштво и полиција ствари самог поступка. Он што је важно да се сви који се доводе у везу са овим случајем, било да се ради о појединцу или ако истрага можда утврди да се ради о још неким лицима, оштро казне“, рекао је Шеранић за АТВ.

Он је подсјетио да је Министарство затражило званичну информацију од Дома „Рада Врањешевић“ и да ће на бази те информације, поступати у складу са Законом о социјалној заштити.

Напоменуо је да Министарство, али и медији треба да се потруде да заштите интегритет малољетног лица у овом случају.

„Ради се о изузетно осјетљивој тематици, тако да се надам да ће се у оквиру саме истраге урадити све оно што је потребно како би се они наводи који постоје испитали и починиоци казнили“, јасан је Шеранић.

Он је навео да је надлежност Министарства обављење ванредног стручног надзора о том питању.

„Установа уколико примијети или има сазнања о било чему мора адекватно да обавијести полицију како што је било у овом случају, али и у било којем случају који се може односити и на дом за старија лица“, рекао је министар и истакао да је адекватна комуникација између свих установа социјалне заштите и Министарства.

Навео је да се контролишу активности и начин њиховог рада, и да имају посјете стручних тимова према установама и да су те установе укључене у оквиру редовних пројеката министарства.

ИЗВОРсрна, фото Корона вирус у Српској
Претходни текстЗворник: Завршена “Светосавска недјеља“
Сљедећи текстНаредних дана промјенљиво са сусњежицом и снијегом