Насловна Вијести Схватити озбиљно пријетње по безбједност Вучића

Схватити озбиљно пријетње по безбједност Вучића

92
0

Удружење судија и тужилаца Србије, позвало је данас, да се информације о угрожености предсједника Србије Александра Вучића схвате озбиљно и да се, уз одговарајући степен његове заштите, неизоставно појача степен заштите и највишим функционерима у оквиру јавнотужилачке организације, Министарства унутрашњих послова /МУП/ и Безбједносно-информативне агенције /БИА/.

Из Удружења наводе да пружају пуну подршку МУП-у и БИА, од којих очекују да, у међународној сарадњи са Европолом и другим службама безбједности, превентивно дјелују и спријече извршење кривичних дјела усмјерених против уставног уређења и безбједности Србије како би потпуно заштитили грађане и државу од активности организованог криминала.

Они указују да је Тужилаштво за организовани криминал, у координисаној акцији са МУП-ом и БИА, током претходне године задало озбиљан ударац организованом криминалу и разбило структуру једног клана на територији Србије /Беливук-Миљковић/, али подсјећа да су лица означена као организатори криминалне групе избјегла хапшење у сусједној држави и да се налазе у бјекству.

Због тога, наводе из Удружења, постоји оправдана бојазан да би они дјеловање групе могли усмјерити ка политичким субјектима, као и врху јавнотужилачке организације и ресора државне и јавне безбједности Србије.

Информацију о припремама атентата на предсједника Србије Александра Вучића, саопштио је јуче министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он је открио да је МУП Србије, информацију под ознаком „хитно“, добио посредством Европола, као и да је од припаднике полиције земље која је чланица ЕУ добио оперативна сазнања да је организована криминална група сачињена од чланова из разних држава, која има за циљ атентат на Вучића.

ИЗВОРсрна, фото Политика.рс
Претходни текстИзвјештај о Сребреници коначан, Грајф није дао изјаву израелској штампи
Сљедећи текстУхапшена три лица која се доводе у везу са убиством Кенина Лукача