Насловна Вијести Сјајне вијести за Нолета, може играти на Ролан Гаросу!

Сјајне вијести за Нолета, може играти на Ролан Гаросу!

196
0

Из Француске су стигле сјајне вијести за Новака Ђоковића!

Наиме, ова земља је измијенила правила у вези са својим зеленим сертификатом, па ће ,према новим прописима, наступ на Ролан Гаросу бити дозвољен и невакцинисанима, али под условом да су прележали корона вирус у претходних шест мјесеци.

Иако су претходних дана из Француске дошле најаве да Новак Ђоковић неће моћи да наступи на гренд слему у Паризу уколико не буде примио вакцину, ситуација се ипак промијенила.

Француске власти одлучиле су да направе одређене измјене у својој политици везаној за зелене сертификате, које сада најбољем тенисеру свијета доносе „изузеће“ од вакцинације.

Наиме, људи који су у посљедњих шест мјесеци преболели ковид могу да неометано циркулишу Француском, што значи да ће Ђоковић без проблема моћи да уђе у ову земљу, узимајући у обзир да је добио позитиван тест на корону средином децембра, преноси “Телеграф”.

То значи да барем до половине јуна важи његова “пропусница”, таман док Ролан Гарос и буде потрајао у главном граду Француске. Управо то је најновија одлука француске Владе, која је потом потврђена у тамошњем националном Парламенту.

Од понедјељка ће сви спортисти морати на располагању да имају такозвани “супер ковид-пасош”, који се добија уколико су вакцинисани или је прошло барем 11 дана од опоравка од ковида, а не више од шест мјесеци од тог термина.

Турнир у Француској почиње 22. маја, а завршава се 5. јуна.

ИЗВОРсрпска инфо
Претходни текстКултурни центар Пале организује Светосавску свечаност (ВИДЕО)
Сљедећи текстПочео Светосавски турнир