Насловна Вијести Република Српска Опрез због поледице, путеви очишћени

Опрез због поледице, путеви очишћени

80
0

На магистралном путу Сарајево-Рогатица преко Романије, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се одвија отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

И на осталим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, због снијега на коловозу и поледице, саобраћај се одвија отежано и успорено.

Посебно је отежано кретање на путевима у западним и сјеверозападним крајевима земље, гдје су падавине интензивније.

Отежано се вози путним правцима Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Трново-Фоча преко превоја Рогој, Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед и Фоча-Гацко преко превоја Чемерно.

Скреће се пажња и на путеве на подручју Макљена, Ланишта, Оштреља, Карауле, Купреса, Шујице и Млиништа.

У нижим предјелима, коловози су претежно мокри и клизави, а због ниске температуре, могуће је наићи на поледицу.

Из АМС-а апелују да возачи возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На дионицама на којима се изводе радови пролазак возила регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Радови се изводе на магистралним путевима Градишка-Нова Топлова, Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чиљеговићи на путу Лапшишница-Љубогошта и Угар на дионици Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ, а отежан је саобраћај због одрона на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, као и на путу Бистрица-Подграб одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице и Шипово-Ново Село на граници са ФБиХ. Једном траком због клизишта пролази се регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће превоз вангабаритног терета возити опрезније и поштовати упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља. Исти режим у одвијању саобраћаја је и на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСусњежица и снијег
Сљедећи текстГрлић Радман: Ситуација у БиХ неодржива