Насловна Вијести Република Српска Снијег отежао саобраћај

Снијег отежао саобраћај

146
0

Снијег који пада отежао је саобраћај у источним крајевима Републике Српске, посебно на путним правицма Власеница-Хан Пијесак, Сарајево-Рогатица-Вишеград, Сарајево-Фоча и Фоча-Шћепан Поље, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Снијега на коловозу има и на дионицама Kупрес-Шујица, Ливно-Грахово-Дрвар и Бихаћ-Босански Петровац.

На путном правцу Kаоник-Kисељак-Kобиљача видљивост је смањена због магле.

Из АМС-а упозоравају возаче у западним и југозападним крајевима на честе јаке ударе вјетра.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови, гђе је постављена привремена сигнализација, чије је поштивање обавезно.

Радови се изводе на магистралним путевима Градишка-Нова Топола, Бањалука-Стари Мајдан и у тунелима Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-граница са ФБиХ/.

Због активираног клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Отежан је саобраћај за путничка возила на магистралном путу Шћепан-Поље-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље због бројних одрона и опасности од клизишта, а за теретна возила је обустављен.

Измјене у одвијању саобраћаја због радова су актуелне и на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Шипово-Ново Село, а због клизишта и даље се отежано вози на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Возачима на путевима којима се креће вангабаритни терет савјетује се опрезнија вожња и да поштују упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ радови се изводе у тунелим Црнаја на путу Kоњиц-Јабланица гђе се током дана вози наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља. Ради се и у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а саобраћај се је током дана одвија наизмјенично, док се у ноћним часовима обуставља и преусмјерава на обилазницу.

Измјене због радова су актуелне и на путевима Јабланица-Мостар /дионица од Kомадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Kада је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања

ИЗВОРАМС РС, фото Глас Српске
Претходни текстЕГЗИТ номинован за најбољи фестивал на свијету
Сљедећи текстВишеград: Данас о наставку извођења наставе