Насловна Магазин Култура Снимање филма “Свједок“ наставља се у Скеланима

Снимање филма “Свједок“ наставља се у Скеланима

216
0

Режисер Денис Бојић са сарадницима данас је у Братунцу завршио снимање кадрова за историјско-документарни филм „Свједок“, а екипа ће снимање филмских кадрова наставити на подручју Скелана у сребреничкој општини.

Снимање филма „Свједок“ почело је у недјељу, 23. јануара, у Kравици.

Бојић је рекао Срни да је данас предвиђен разговор и снимање са Цветком Ристићем, коме су муслиманске снаге из Сребренице, предвођене Насером Орићем, 16. јануара 1993. године у породичној кући у селу Kушићи код Скелана, убиле родитеље, сестру и брата, који још није пронађен.

Филм „Свједок“ снима се у коопродукцији Радио-телевизије Републике Српске и Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске.

Овај филм говори о покојном доктору, патологу Зорану Станковићу са Војно-медицинске академије у Београду, који је током ратова деведесетих година прошлог вијека обавио око 7.500 обдукција и идентификација настрадалих српских цивила и војника од Хрватске, преко БиХ до Kосова и Метохије.

Након Kравице, те Братунца и Скелана, филм ће бити сниман на још четири локације гдје су почињени масовни злочини над Србима и то у Мркоњић Граду 6. фебруара, затим у Броду, Шековићима и Зворнику.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстРС: Позитивно 167 основаца и 159 средњошколаца
Сљедећи текстРС: Повећана потрошња, али струје има довољно