Насловна Магазин Култура Снимање прве „Поворке сјећања“ у Кравици

Снимање прве „Поворке сјећања“ у Кравици

208
0

У Кравици ће 23. јануара у оквиру снимања историјско-биографског филма „Свједок“ режисера Дениса Бојића, у продукцији РТРС-а и Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина и тражење несталих лица, бити организована прва од пет „Поворки сјећања“ којима ће се одати почаст жртвама страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Тема филма је учешће доктора Зорана Станковића у обдукцији 7.500 српских жртава и страдање српског народа током ратних дешавања. Биће то прича о ексхумацијама из масовних гробница у Мркоњић Граду, Кравици, Зворнику, Броду и Шековићима.

Ово је прилика да се подијели туга и емоција, те искаже дубоко поштовање према жртвама и доктору Зорану Станковићу.

Доктор Станковић је човјек који је из крви и блата овдашњих масовних гробница вадио кости наших најмилијих и омогућавао породицама да их достојно сахране.

Саобраћај на дионици магистралног пута Коњевић поље-Братунац, у мјесту Кравице, биће обустављен 23. јануара од 10.00 до 12.30 и у том периоду биће преусмјерен алтернативним путним правцем Дрињача-Братунац.

У договору са свим општинама и учесницима, усаглашен је и план снимања осталих „Поворки сјећања“.

Поворка сјећања у Мркоњић Граду биће снимана 6. фебруара, у Броду 13. фебруара, Шековићима 20. фебруара, а Зворнику 27. фебруара.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстУ Сокоцу одржано Светосавско духовно вече
Сљедећи текстАкција МУП-а РС: Контрола на алкохол, дрогу и психоактивне лијекове