Насловна Вијести Република Српска Српска значи слободу и родољубље

Српска значи слободу и родољубље

179
0

Честитку за 30. рођендан Републици Српској упутило је Удружење студената Републике Српске у Србији, чији је предсједник Дејан Пудар истакао да је идеја Српске уткана дубоко у коријење њеног народа искра која се претворила у вјечити пламен који значи слободу и родољубље

– Та идеја се може наћи у сваком роману Бранка Ћопића, Вука Караџића, Иве Андрића, у свакој молитви Светог Саве, Светог Василија Острошког, у свакој повељи Кулина Бана, у свакој борбеној рјечи Жерајића и Принципа. Тај пламен никад не смије нестати и ми морамо остати да га чувамо од свих вјетрова који желе да га угасе и да славимо његову топлоту – истакао је Пудар.

Он је рекао да је отаџбина веза која нас спаја са људима нашега рода и језика, било да припадају прошлости или будућности, било да живе у садашњости.

– На данашњи дан настала је наша отаџбина, а они који су је стварали били су спремни да дају и живот свој да би у миру и спокоју прослављали овај дан. Они су нам дали завјет да је чувамо, да на њиховим темељима мира градимо спратове љубави и јединства, међу браћом да је славимо, а странцима да причамо о њеној љепоти и значају – нагласио је Пудар.

Удружење студената Републике Српске је организација, која тежи изградњи и јачању студентских веза са обје стране Дрине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточно Сарајево: Српска одаје почаст најзаслужнијима за њено стварање
Сљедећи текстЗа Дан Републике у Источном Новом Сарајеву најдужа застава у Европи (ВИДЕО)