Насловна Вијести Источно Сарајево Шта се стварно десило у сукобу Александра Мичића и Горана Сикиме?

Шта се стварно десило у сукобу Александра Мичића и Горана Сикиме?

187
0

Адвокат Лејла Човић, која заступа Александра Мичића званог Ацо Македонац, уложила је жалбу Окружном суду у Источном Сарајеву на одлуку да се њеном брањенику одреди мјера притвора. Као разлоге је навела „погрешно и непотпуно утврђено чињенично стање и битне повреде одредби кривичног поступка“. Он се терети да је актер ватреног обрачуна који се одиграо у ноћи између 1. и 2. јануара ове године на паркингу у Хиландарској улици код бензинске пумпе Брчко гас.

Одбрана осумњиченог Мичића сматра да не постоје разлози за мјеру притвора, као најстрожију мјеру обезбјеђења присуства осумњиченог и стога предлаже да се притвор према осумњиченом одмах укине и он пусти на слободу, каже Човић.

– Није нам јасно зашто је Суд прихватио приједлог Тужилаштва и 9. јануара одредио притвор Мичићу због тога што је, наводно, пуцао Сикими у леђа. За то нема ниједан доказ. Умјесто да истражује ко је наручио Мичићево убиство, Тужилаштво истражује Мичића и тако скреће пажњу са стварних догађаја. Након чак осам дана поступајући тужилац (вјероватно усљед нечијих притисака) одлучио је да поднесе приједлог за одређивање мјере притвора против Мичића због кривичног дјела убиство у покушају извршено усљед нарочито олакшавајућих околности, чиме мијења све чињенице утврђене у овом предмету.

Тужилаштво одједном тврди да је Мичић пуцао у Сикиму тек након што је он почео да бјежи, и то да га је четири пута упуцао у леђа. Међутим, медицински налази говоре о само двије прострелне ране и то у предјелу стомака, због чега је Сикими оперисана слезена и друга рана у предјелу надлактице. Из било којег медицинског налаза нема података да је Сикима упуцан у леђа, а камоли четири пута, како то Тужилаштво тврди. Није јасно због чега и по чијем налогу ради, констатује адвокатица Човић која додаје да постоје бројни докази да је Сикима чекао Мичића у намјери да га убије. Истиче да постоје видео снимци када се дешавао спорни догађај и на којима се види да Сикима први отвара ватру на Мичића, који потом погађа Сикиму у трбух.

Према информацијама из истраге Сикима је први потегао оружје и пуцао према Мичићу којем је један метак прошао кроз јакну. Према саопштењу Окружног тужилаштва Мичић се терети за лакши облик кривичног дјела покушај убиства, односно да га је починио „под посебно олакшавајућим околностима“.

ИЗВОРослобођење
Претходни текстПочиње Зимски џудо камп на Палама
Сљедећи текстСлавија добила појачање Игора Бојовића