Насловна Магазин Спорт Суд разматра Ђоковићев случај

Суд разматра Ђоковићев случај

61
0

Суд у Аустралији у 8.00 часова почео је да разматра захтјев адвоката Новака Ђоковића да му се одобри останак у земљи након што су га јуче зауставили званичници на аеродрому у Мелбурну, јавио је Ројтерс.

Ђоковић је пребачен у хотел издвојен за карантин у овом граду након привођења на аеродрому.

Њему јуче није дозвољено да уђе у Аустралију након бурних протеста поводом одлуке да му се одобри медицинско изузеће од вакцинисања против ковида 19, да би могао да игра на тениском Отвореном првенству Аустралије.

Овај догађај, подстакнут домаћим политичким надмудривањима у вријеме када Аустралија биљежи рекордан број инфекција вирусом корона, изазвао је међународни инцидент, а предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да је Ђоковић подвргнут малтретирању.

„Нема специјалних случајева, правила су правила. Наставићемо да доносимо исправне одлуке када је ријеч о безбједности аустралијских граница у вези са овом пандемијом“; изјавио је аустралијски премијер Скот Морисон.

Стопа вакцинације у Аустралији од око 91 одсто је висока према међународним стандардима и у јавности нема много саосјећања за оне који одбијају да буду имунизовани.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас захлађење са кишом и снијегом
Сљедећи текстВелики бадњаци украсили трг и зграду Општине Фоча