Насловна Магазин Култура Светосавска награда за 42 наставника и васпитача

Светосавска награда за 42 наставника и васпитача

203
0
Министарство просвјете и културе Републике Српске наградиће Светосавском наградом за радну/школску 2020/2021. годину 42 истакнута наставника основних и средњих школа и васпитача у Српској за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања ученика, односно дјеце у претходној школској, односно радној години.

На основу пристиглих пријава на Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде одабрано је седам васпитача из предшколских установа, 24 наставника разредне и предметне наставе у основним школама те 11 професора средњих школа у Српској,саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији која ће бити уприличена 28. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, наводи се у саопштењу.

Добитници Светосавске награде у области предшколског васпитања и образовања за радну 2020/2021. годину су Нада Радоја из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука, Нада Божић из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ Бијељина, Александра Вујмиловић из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука, Валентина Милачић из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ Градишка.

Добитници ове награде у области предшколског васпитања и образовања су и Дражана Ступар из Центра за предшколско васпитање и образовање Принцеза Катарина Карађорђевић“ Лакташи, Милка Шиљеговић из Дјечијег вртића „Радост“ Приједор и Весна Малешевић из Дјечијег вртића „Наша радост“ Прњавор.

Добитници Светосавске награде у области основног васпитања и образовања за школску 2020/2021. годину су Бојан Џилит, професор разредне наставе у ОШ „Србија“ Пале, Саша Давидовић, наставник ликовне културе у ОШ „Свети Сава“ Фоча, Мирјана Скочајић, професор разредне наставе у ОШ „Свети Сава“ Билећа, Мирјана Албијанић, професор енглеског језика у ОШ „Петар Петровић Његош“ Билећа.

Ову награду добили су и Љубимко Катанић, наставник разредне наставе у ОШ „Коста Тодоровић“ Скелани, Сребреница, Матија Мењић, наставник математике у ОШ „Јован Дучић“ Шековићи, Станка Томић, професор разредне наставе у ОШ „Меша Селимовић“ Јања, Бијељина, Славко Николић, наставник музичке културе у ОШ „Алекса Шантић“ Угљевик, Љиљана Милановић, професор разредне наставе у ОШ „Сутјеска“ Модрича, Љуба Михољчић, професор географије у ОШ „Сутјеска“ Модрича.

Међу добитницима су и Свјетлана Антић, професор разредне наставе у ОШ „Бранко Ћопић“ Бањалука, Драган Ђурић, вјероучитељ у ОШ „Бранко Радичевић“ Бањалука, Татјана Хорина, професор разредне наставе у ОШ „Никола Тесла“ Прњавор, Љубица Моравац, наставник историје и географије у ОШ „Никола Тесла“ Прњавор, Весна Зекановић, наставник разредне наставе у ОШ „Петар Кочић“ Приједор, Драшко Грбић, наставник информатике у ОШ „Петар Кочић“ Приједор, Душица Илић, професор разредне наставе у ОШ „Вук Караџић“ Бањалука, Невена Ђукић, наставник историје у ОШ „Доситеј Обрадовић“, Бањалука.

Светосавску награду из основних школа добили су и Милена Ђоројевић, професор разредне наставе у ОШ „Свети Сава“ Нови Град, Здравка Радуловић, наставник историје и географије у ОШ „Петар Мећава“ Костајница, Мирјана Даниловић, наставник физике у ОШ „Петар Кочић“ Мркоњић Град, Весна Роквић, наставник разредне наставе у ОШ „Бранислав Нушић“ Бањалука, Вера Достић, дипломирани учитељ у ОШ „Свети Сава“ Фоча, Стојанка Радановић, професор српског језика у ОШ „Змај Јова Јовановић“ Бањалука.

Добитници Светосавске награде у области средњег образовања и васпитања за школску 2020/2021. годину су Сања Цвијић Вучковић, наставник грађевинске групе предмета у Грађевинској школи Бањалука, Јованка Роћеновић, професор виолине у Музичкој школи „Владо Милошевић“ Бањалука, Данијела Козић, професор математике и информатике у Гимназији Градишка, Радован Марјановић, наставник електротехничке групе предмета у Техничкој школи Градишка, Анђелко Старчевић, наставник математике у Средњошколском центру „Јован Цвијић“ Модрича.

Добитници ове награде из средњег образоавња су и Тијана Пауновић, наставник математике у Економској школи Добој, Стана Петровић, професор физике у Техничкој школи „Михајло Пупин“ Бијељина, Александра Радосављевић, дипломирани музичар – пијаниста у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина, Раде Мајсторовић, професор математике у СШЦ „Милорад Влачић“ Власеница, Валентина Николић, професор српског језика и књижевности у СШЦ „Сребреница“ Сребреница, Миланка Михајловић, наставник туристичке групе предмета у СШЦ „28. јуни“ Источно Ново Сарајево.

ИЗВОРsrna
Претходни текстУ Српској 577 новообољелих
Сљедећи текстНаредба о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19)