Насловна Вијести Трагајући за убицама полиција у Сарајеву открила стан пун дроге и оружја

Трагајући за убицама полиција у Сарајеву открила стан пун дроге и оружја

6
0

Припадници Специјалне јединице МУП-а Kантона Сарајево трагајући за убицама Kенина Лукача открили су два стана препуна наоружања, новца и дроге, сазнаје портал Klix.ba .

На подручју општине Нови Град, у улици Џемала Биједића, јучер је претресен стан који је повезан с извршиоцима овог тешког кривичног дјела. Стан користи А.А. (1983.) из Сарајева, а у стану је пронађена већа количина оружја, дроге и муниције.

Списак пронађених предмета:

2 ручне бомбе
1 ракетни бацач
9 пушака
2 пиштоља
1.067 комада метака разног калибра
2 пригушивача
525 грама сухе зељасте материје која асоцира на марихуану
40 грама прашкасте материје која асоцира на дрогу кокаин
370 грама прашкасте материје која асоцира на хероин
1.150 грама материје која асоцира на дрогу спид
3 дигиталне ваге
2 машине за вакумирање
футрола и прибор за оружје.

Власник стана је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“ и „Посједовање ватреног оружја без одобрења надлежног органа“.

Истог дана извршен је претрес још једног стана у улици Џемала Биједића, на подручју општине Нови град Сарајево, којом приликом је пронађена и одузета одређена сума новца за коју се сумња да припада једном од осумњичених за убиство, а који новац је противправно стекао извршењем кривичних дјела.

Из МУП-а KС наводе да су поред Асмира Муртовића, за којим је раније расписана потрага, полицијски службеници идентификовали још двије особе које се доводе у везу са извршеним кривичним дјелом „Убиство“ и за истим је, такођер, расписана потрага.

Ради се о С. А. и В. В. из Сарајева.

Kао што је већ познато, ова ликвидација је повезана с убиством Мехмеда Рамића на Пофалићима, које се догодило прошлог мјесеца, а након којег је осумњичени убица Адел Kабаш успио побјећи полицији, те се крије, вјероватно, ван граница БиХ. Адел Kабаш се некада презивао Муртовић, али је након вјенчања узео презиме своје супруге.

Огромна количина оружја је пронађена и након пуцњаве у којој је убијен Мехмед Рамић. Тада је у стану који користи Амел Јашаревић, један од свије особе које су пуцале у Рамића, пронађено десетине килограма експлозива, више пушки и пиштоља, ручне бомбе, зоље и гомила муниције, као и дрога.

ИЗВОРкликс.ба
Претходни текстРС: Заражена још 693 лица, преминуло 13
Сљедећи текстКо је кога издао у Црној Гори?