Насловна Вијести Република Српска Требиње међу шест свјетских најбољих туристичких прича

Требиње међу шест свјетских најбољих туристичких прича

241
0

Репрезентативан међународни жири оцијенио је да Требиње и Херцеговачка кућа заврјеђују пажњу, да се нађу међу шест свјетских најбољих прича о туристички одрживим дестинацијама. На Међународном сајму туризма и путовања у Берлину у марту ће бити проглашење најбољих прича о одрживим дестинацијама. Љубитељи путовања, нових дестинације од сада могу да виде и информишу се о Требињу на свим платформама које промовишу туризам широм свијета.

Прва фаза такмичења „Топ сто дестинација“ захтијевала је испуњење 15 критеријума. Требиње је добило прилику да кандидује причу „Херцеговачка кућа“ као примјер добре праксе и заслужено се нађе у шест најпожељних свијетских прича о подршци и промоцији локалних производа.

– Ово је изузетно важно пријер свега ради промоције Требиња као одрживе туристичке дестинације, ради промоције Херцеговачке куће, доказали смо и кроз овај циклус да је то пријекат који је и те како оправдан да има простор за напредак – рекао је Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња.

Херцеговачка кућа је јединствена јер нуди само најбоље са ових простора. Више од 1.000 домаћих производа на једном је мјесту.

– Писали смо пројекат и образложење са Херцеговачком кућом који је уважен и препознат као један добар пројекат, јако добра подршка локалним производима – нагласио је Веселин Дутина, директор Аграрног фонда.

Сир,пршут, мед,вино- то је нешто што је препознатљиво и што свако ко први пут дође у најужнији град Српске тражи да проба.

Чекамо март и Међународни сајмам туризма и путовања у Берлину када ћемо сазнати да ли је Требиње проглашено за једну од три најпожељније туристичке дестинације у свијету.

Претходни текстШиром Црне Горе протести
Сљедећи текстОсамдесет година од злогласне „Новосадске рације“