Насловна Вијести Република Српска Требиње: Полазници успјешно завршили обуку из хотелијерства

Требиње: Полазници успјешно завршили обуку из хотелијерства

81
0

У Требињу су данас додијељени сертификати за 15 полазника који су успјешно завршили обуку по јавном позиву града незапосленим лицима за стицање компетенција за рад на хотелској рецепцији.

Позив је реализован као дио партнерског програма њемачке организације „Хелп“ и града Требиња, а Академија „387“ из Сарајева ангажована је за обуку полазника.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је укупна вриједност пројекта око 100.000 КМ, те да је ријеч о наставку пројекта са организацијом „Хелп“ који је, осим обуке за хотелијере, обухватио и набавку опреме за пољопривреднике, као и изградњу два игралишта у градским насељима.

„Знамо да је Требиње препознатљиво као туристички град, али свјесни смо да морамо да проширујемо знања и искуства и обучавамо људе. Овај курс који су завршили полазници њима омогућава да аплицирају на било које радно мјесто у региону, али у свијету. Уз овај сертификат сигурно је да ће наћи запослење“, рекао је Ћурић новинарима.

Он је истакао да ће град и будућности финансијски подржати сличне пројекте.

Начелник градског Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић изразио је наду да ће полазници обуке наћи посао у Требињу с обзиром на то да постоји велико туристичко тржиште коме фале кадрови.

Емина Шехалић Фазлагић, власник консалтинг агенције из Сарајева која је у партнерству са Академијом „387“ организовала курс из рецепције и хотелијерства у Требињу, рекла је да су полазници током обуке имали прилику да се упознају о свим сегментима функционисања хотела.

„Полазници су показали велику заинтересованост и иновативност. Разговарали смо о комуникацији унутар једног хотела и начину процеса функционисања како је то школски у хотелима на западу и надам се да ће оно што су научили моћи примијенити у хотелима гдје буду радили“, рекла је Фазлагићева.

Једна од полазница обуке Тања Скулић истакла је да је обука била одлична, обимна, те изразила наду да ће након ње сви полазници пронаћи посао у својој струци.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗа случај потребе, све спремно за прелазак на наставу на даљину
Сљедећи текстКоловози мокри, поледица у вишим предјелима