Насловна Вијести Република Српска Требиње: “Светосавске свечаности“ у наредна два дана

Требиње: “Светосавске свечаности“ у наредна два дана

200
0

Традиционална манифестација Светосавске свечаности биће уприличена данас и сутра у Требињу, најављено је из Градске управе.

Након прошлогодишње паузе, сутра ће поново бити одржана и Свечана академија, а осим Светосавских признања, која ће бити додијељена у оквиру манифестације, публику и ове године очекује богат културно-умјетнички програм.

Из Градске управе су најавили да ће Светосавске награде за допринос образовању и васпитању уручити градоначелник Требиња Мирко Ћурић, на свечаној академији у Kултурном центру сутра у 20.00 часова.

Овогодишњи добитници награде су постхумно – Душан Kовачевић, професор, директор и секретар Гимназије „Јован Дучић“ и Даница Рикало, васпитач у Јавној установи за предшколско васпитање и образовање ђеце „Наша радост“.

Светосавска награда биће уручена и Милосави Илић, бившем наставнику, помоћнику директора и директору Основне школе „Свети Василије Острошки и Тврдошки“, Доброславу Грујичићу бившем професору машинске групе предмета и директору Техничке школе и Драгославу Ђордану бившем наставнику и директору Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

У културно-умјетничком програму учествоваће глумци Народног позоришта из Београда, Бошко Пулетић и Весна Станковић Милекић, те извођачи традиционалне музике Љубомир Манасијевић и Јована Зукановић, хор средње Музичке школе под диригентским палицом Милосава Сукоњице као и трио у саставу Соња Марковић /клавир/, Соња Војводић /виолина/ и Лидија Паулин /виолончело/.

Учесници програма Академије су и рецитатори и вокални солисти из требињских основних и средњих школа.

Након јутарње литургије у Саборном храму, 27. јануара, у 11.30 у Kултурном центру Требиње биће одржана школска приредба.

Овогодишњи домаћин прославе је Техничка школа Требиње, а покровитељ манифестације је град Требиње.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСоколац: Одиграна представа ,,Јазавац пред судом“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстПријем за олимпијце Сању Кусмук и Страхињу Ерића