Насловна Вијести Тунгуз: Срећан сам што сам дио Славије

Тунгуз: Срећан сам што сам дио Славије

7
0

Кошаркаши Славије ће утакмицом у недјељу у Бањалуци против Академије Борца наставити такмичење у Првој лиги Републике.

Биће ово прва утакмица у 2022. години за Славији, а након што је меч првог кола другог дијела против Дрине Принцип одложен због лоше здраствене ситуације у Славији.

– Да, очекује нас други дио сезоне. По мени, биће још захтјевније и теже него у првом дијелу. Морамо ући фокусирани у сваки меч који је пред нама и без калкулација како бисмо остварили што бољу позицију у плеј офу. Зимску паузу смо максимално искористили да се што боље припремимо за предстојећи дио првенства, тако да смо спремни за оно што нас очекује, рекао је Александар Тунгуз.

Имала је Славија током паузе проблема са повредама, болести играча, коронавирусом, тако да је и одложен меч првог кола.

– Имали смо нажалост доста пехова, било је играча и са грипом. Сада је то све прошло, то је најбитније. Сви момци су се вратили и ето на неки начин нам је и годило то што је првенство помјерено за седам дана.

Зна Тунгуз да неће бити лако против Борчевог подмлатка, али уз максималну озбиљност и концентрацију вјерује у побједу на страни.

Борац Академија је млада и перспективна екипа. Момци који су жељни доказивања и у мечеве улазе растерећено. Очекујем утакмицу високог интезитета, са доста трчања и са брзом игром. Искуство је на нашој страни. У пуном смо саставу, тако да од самог почетка утакмице можемо ући агресивно и озбиљно, без много калкулација. Наравно, очекујем позитиван исход по нас.

Нису у Славији крили да им је амбиција борба за прво мјесто, а то је и даље отворено, мада су свјесни и они да је ту сада Будућност први фаворит.

– Имамо шансу да уђемо у највиши ранг бх. кошарке, али за сада је рано причати о томе. На нама је да дамо све од себе и идемо полако од утакмице до утакмице.

Александар Тунгуз је љетос стигао у Славију и није зажалио.

– Прошло је пола године од како сам овдје. Није се било тешко навићи на нову средину када поред себе имаш добре момке и саиграче поред себе, а то Славија има. Сви у клубу, од управе и тренера, па до играча су максимално коректни од почетка сезоне и ово је добар избор и срећан сам што сам дио ове приче.

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстДр Дејан Кафка специјалиста дјечије хирургије, 10. фебруара радиће у Болници „Србија“
Сљедећи текстДоминација Марка Шљивића на Купресу