Насловна Вијести У Београду потписивање споразума о заштити права Срба у ФБиХ

У Београду потписивање споразума о заштити права Срба у ФБиХ

210
0

Представници Комесаријата за избјеглице и миграције Србије и Одбора за заштиту права Срба из Федерације БиХ /ФБиХ/потписаће сутра у Београду Споразум о сарадњи у области заштите и остваривања имовинских и стварних права избјеглих и расељених лица и других лица која полажу право на некретнине у ФБиХ.

Овом приликом званично ће бити најављено и отварање канцеларије за правну помоћ Одбора у Београду, те представљен портал намијењен правној помоћи под називом „Српска земља“, који је пројектно подржала Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у
ФБиХ.

Такође, биће представљене досадашње и будуће активности на плану заштите имовинских и других права Срба у ФБиХ, које спроводе заједнички институције Републике Српске и Србије.

Конференција за новинаре биће одржана у 11.00 часова у прес-центру Удружења новинара Србије.

На конференцијни за новинаре требало би да се обрате вршилац дужности директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије Арно Гујон и комесар за избјеглице Србије Владимир Цуцић.

Такође, као говорници су најављени и директор Фонда за избјегла и расељена лица и сарадњу са Србима у региону Аутономне покрајине Војводине Душко Ћутило, те шеф Представништа Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

Обратиће се и Ђорђе Радановић, координатор рада канцеларија за правну помоћ Републике Српске и предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОсновци спремно дочекали друго полугодиште
Сљедећи текстУништавање 170.000 кокошака због птичијег грипа