Насловна Вијести У Бужиму одзвањало: „Алаху екбер“ (ВИДЕО)

У Бужиму одзвањало: „Алаху екбер“ (ВИДЕО)

225
0

Ратни командант тзв. Армије РБиХ Хамдија Абдић рекао је вечерс да у Бужиму и околини прате ситуацију у БиХ, посебно у Републици Српској љути што не могу ништа предузети, али је истакао да ће, ако институције не буду радиле свој посао, вјероватно доћи до онога до чега је дошло 1992. године.

Абдић, звани Тигар, осврнуо се на прославу 9. јануара, Дана Републике Српске, наводећи како су „љути јер не могу ништа предузети, јер им то закон не дозвољава“.

„Не треба да се самоорганизујемо, имамо институције, желимо само да натјерамо и дамо им поруку да раде свој посао. А, не буду ли радили, вјероватно ће доћи до онога до чега је дошло 1992. године, то је неизбјежно“, рекао је овај ратни командант тзв. Армије РБиХ за Хајат телевизију.

Ако се настави тим темпом, каже, „наравно да је неминовно да дође до одређених сукоба“.

Грађанима БиХ је поручио „да се не плаше, али да буду спремни“.

„Јачи смо 100 пута него што смо били 1992, имамо институције, снагу. Kада су у питању ти неки унутарњи сукоби, они немају шансу са нама“, запријето је ратни командант тзв. Армије БиХ, али је додао да то „не призива нико“.

Додаје да је „ангажман међународне заједнице слаб“, као и да „овђе без силе нема ништа“, појаснивши да ту мисли на НАТО и међународне снаге.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставља се рад на превенцији насиља
Сљедећи текстЕлез: Година успона и падова