Насловна Вијести У центру Пуле графити са кукастим крстом и натписом „За дом спремни“

У центру Пуле графити са кукастим крстом и натписом „За дом спремни“

105
0

У центру Пуле на Међународни дан обиљежавања сјећања на жртве Холокауста осванули су графити са кукастим крстом и усташким натписом „За дом спремни“.

Истарски жупан Борис Милетић најоштрије је осудио овај вандалски чин у виду појаве срамотног фашистичког обиљежја у Пули и то на Међународни дан сјећања на жртве Холокауста.

„Истра је била и остала регија која се поноси својим антифашистичким тековинама, а недалеко је позната по својој мултикултуралности и толеранцији“, поручио је Милетић.

Цртање нацистичких обиљежја и усташких поздрава осудио је и пулски градоначелник Филип Зоричић, који је истакао да је члановима нове градске управе у интересу да сваке године обиљежавају Међународни дан сјећања на жртве Холокауста.

„У интересу нам је и да један кутак у граду буде посвећен Ани Франк, као и дјеци која су доживјела трагедију Холокауста и свих ратних трагедија на овом подручју које су на тужан начин обиљежиле све генерације, поготово младе људе“, рекао је Зоричић.

У Пули су се и прошле године 30. децембра на неким зградама појавили графити са кукастим крстовима и натписом „Хитлерјугенд“, преноси портал „Индекс“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВечерас додјела Светосавских награда
Сљедећи текстЈокић на смотри најбољих кошаркаша НБА лиге