Насловна Вијести Република Српска У Институту за јавно здравство сутра бесплатна вакцинација против грипа

У Институту за јавно здравство сутра бесплатна вакцинација против грипа

100
0
У Институту за јавно здравство Републике Српске сутра ће, од 10 до 14 часова, бити организована „отворена врата“ за бесплатну вакцинацију против грипа, свих грађана без обзира да ли припадају категоријама које су ослобођене плаћања или не.

Из ИЈЗ РС недавно су саопштили да Српска ове године располаже значајним бројем бесплатне вакцине против грипа, која је обезбијеђена и за остале категорије становништва које, иначе, не спадају у категорију која добија бесплатну вакцину.

– С обзиром на то да сезона грипа слиједи и да се становништво и даље интензивно распитује за могућност вакцинисања против грипа, препоручујемо грађанима да се што прије вакцинишу – саопштили су из овог института, из којег грађанима савјетују да се обрате свом надлежном дому здравља, како би остварили право на бесплатну вакцину против грипа ове сезоне.

Упозоравају да је неопходно вакцинисати се што прије, јер је потребно око двије седмице након вакцинације да се развије заштита.

– Вакцинација се препоручује свим особама које желе смањити ризик оболијевања од грипа, развој компликација, активацију постојеће хроничне болести, посјете љекару, потрошњу лијекова и изостанке са посла, као и дјеци старијој од шест мјесеци – објашњавају у ИЈЗ.

У овом институту ће се сутра и прекосутра, 4. и 5. јануара, обављати и ревакцинација против ковида грађана који су заказани за вакцинацију, а ријеч је о другој дози.

ИЗВОРRTRS
Претходни текстРусија: Деветоро дјеце хоспитализовано због тровања хлором
Сљедећи тексту посљедња три дана вирус корона потврђен код 212 особа