Насловна Uncategorized У припреми други дио књиге „Рођени да вјечно живе“

У припреми други дио књиге „Рођени да вјечно живе“

75
0

Аутор књиге „Рођени да вјечно живе“ Миланко Чобовић са Пала вриједно ради на прикупљању података за други дио ове књиге, која представља својеврсну споменицу сарајевско-романијским добровољцима у Првом свјетском рату. Чобовић је изјавио Срни да ће се у другом дијелу књиге наћи имена добровољаца са подручја Сарајевско-романијске регије који су изостављени у првом дијелу књиге.

Он наводи да ће, поред обрађених општина из ове регије, у другом дијелу књиге бити уписана и имена добровољаца са подручја општина Власеница, Вишеград и Фоча.

Чобовић је позвао потомке добровољаца из Великог рата, који воде поријекло из ових општина, да му доставе фотографије и биографске податке о добровољцима из своје породице како би их уврстио у књигу и допунио податке о њима.

Према његовим ријечима, потребни су му и подаци о страдалима у Великом рату како би допунио постојеће спискове.

Аутор подсјећа да је у првој књизи прикупио имена 2.070 добровољаца, 455 фотографија те да се може наћи списак од 1.112 особа страдалих у неком од аустроугарских логора за Србе.

Он поручује да је циљ књиге био да сачува од заборава све те људе, добровољце, да они кроз књигу живе и остану у сјећању будућих покољења.

Издавач књиге „Рођени да вјечно живе“ је Народна библиотека Пале.

Подаци за допуну другог дијела књиге могу се доставити на број телефона 065/824-809 Миланко Чобовић или на његову „Фејсбук“ страницу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАустралија депортује Ђоковића; Подршка српском тенисеру стиже са свих страна
Сљедећи текстУдовичић: Легендо, поносу Србије, уз тебе смо