Насловна Вијести БиХ У Сарајеву протест породица несталих и погинулих Срба из средњег Подриња

У Сарајеву протест породица несталих и погинулих Срба из средњег Подриња

222
0

Испред зграде Суда БиХ у Сарајеву данас је, симболично у пет до 12.00 часова, под јаким полицијским обезбјеђењем, почео протест породица несталих и погинулих Срба, жена жртава рата и логораша из средњег Подриња, незадовољних радом правосуђа БиХ.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимир Којић потврдио је Срни да су приликом најаве овог протеста добили обавјештење да на скупу може учествовати само до стотину људи.

Протесту присуствују чланови удружења проистеклих из рата из Сребренице, Братунца и Власенице чији су чланови породица убијени, мучени и масакрирани, међу којима су око половине били цивили од укупно 3.267 настрадалих.

Ово је други протест српских породица из средњег Подриња, а најављено је ће се оваква окупљања наставити све док не буду процесуирани најодговорнији и директни извршиоци бројних масовних и појединачних злочина над Србима са подручја Бирча и овог дијела Подриња.

Којић је раније рекао да породице несталих и погинулих траже да Суд БиХ процесуира команданта бошњачких војних формација у Сребреници Насера Орића и његове најближе сараднике као налогодавце, али и директне починиоце злочина са осталим припадницима такозване Армије БиХ у Сребреници, о чему постоје докази, као и свједочења више Бошњака, непосредних учесника тих догађаја.

Протесту присуствује и директор Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина Милорад Којић, који је и приликом прошлог протеста био ове породице страдалника.

ИЗВОРсрна/фото:срна
Претходни текстОдржан састанак са представницима Економског факултета
Сљедећи текстПозив грађанима да регулишу своје здравствено осигурање